Meer informatie

Kipfilet a la Pizzaiola

Kipfilet a la Pizzaiola

Een pittig hoofdgerecht met kipfilet, rode Spaanse peper en pittige kaas. Kipfilet a la Pizzaiola is een zeer gemakkelijk en snel te bereiden recept.

 

Ingredi├źnten voor 4 personen

400 g kipfilet

1 blikje tomatenblokjes

1 ui

2 teentjes knoflook

een halve rode Spaanse peper

2 theelepels oregano

100 g dunne plakjes pittige kaas

1 glas droge witte wijn

bloem

peper en zout

 

Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd deze in stukjes. snijd de Spaanse peper doormidden om de pitjes te verwijderen en snijd ze in egelijke stukjes. Pak een kleine koekenpan en verwarm wat olijfolie. Voeg de ui, knoflook en peperstukjes toe en na 1 minuut afblussen met de wijn-. Laat dit indikken.

Voeg de tomatenblokjes toe en laat weer koken totdat er bijna geen vocht meer is. Breng het geheel met oregano, peper en zout op smaak.

Snijd de kipfilet in dunne plakken en betrooi met zout, peper en bloem. Doe de kipfilet in een koekenpan in wat olijfolie. Bak het aan beide kanten lichtbruin.

Pak nu een ovenschaal en verdeel de kipfilets op de bodem. Hierover verdeel je de tomatensaus en strooi je er nog wat oregano overheen. Bedek het geheel met de plakken pittige kaasen plaats de schaal in een op 200 graden voorverwarmde oven. In 20 minuten za+ de kaas gesmolten zijn en lichtbruin kleuren. Het gerecht is dan klaar om geserveerd te worden.

 

 

Serveer met een heerlijke pasta en een frisse salade.